Moet ik eerst fit worden voordat ik begin aan CrossFit?

Zeer zeker niet! Je komt juist bij ons om fit te worden. CrossFit is een uitstekende methode om mensen om te toveren van niet sporters naar fanatieke sporters.

 

We helpen elk individu op zijn of haar eigen niveau van het punt waar ze nu zijn naar een fitter en gezonder punt.

 

We kunnen elk beginpunt aan, of je nou jarenlang niks hebt gedaan aan sport of al een tijdje bezig bent. 

Hoe ziet een groepsles er uit bij jullie?

De standaard groepstrainingen zijn erg compleet en gevarieerd. We volgen een bepaald plan die we wekelijks uitbouwen middels progressive overload (het steeds een stukje uitdagender maken van een bewegingspatroon). 

 

De trainingen zien er iedere keer anders uit en zijn niet te vergelijken met andere groepstrainingen. 

 

In de basis beginnen we altijd met een warm up. De warming up is altijd gericht op wat we doen tijdens de gehele training. Bijvoorbeeld: als de training gefocust is op de squat dan gaan we tijdens de warming up ons richten op het warmdraaien van bijvoorbeeld de heupen en de enkels omdat deze bij veel mensen erg immobiel zijn geworden in verband met de sedentaire levensstijl.

 

Na de warming up hebben we meestal een kracht en/of oefen onderdeel. Dit onderdeel vinden we altijd erg belangrijk omdat we vooral veel mensen hebben rond de leeftijd waarbij spierafbraak start. Het is dus van belang dat deze onderdelen heel serieus worden genomen en dat doen we ook.

 

Na het kracht/oefen onderdeel gaan we over op een meer conditioneel onderdeel, tijdens dit onderdeel zal de hartslag van de participant wat verhogen.

Ik wil liever niet te gespierd worden, is CrossFit dan nog steeds wat voor mij?

CrossFit focust zich op het zo breed mogelijk maken van iemand zijn fitheid. Toename in spiermassa is hierin vaak erg bevorderend voor de gezondheid maar dat betekend niet dat je er als een bodybuilder uit gaat zien! In tegendeel juist, meer spiermassa zorgt vaak voor een verhoogde rustmetabolisme waardoor je gedurende de dag meer calorieën verbrand.

Moet ik zelf mijn trainingen verzinnen?

Nee, wij schrijven een plan uit en leggen alle elementen van de trainingen uit voor en tijdens de les.

Moet ik echt zo naar de klote gaan als op al die filmpjes?

Nee, we gaan niet elke training tot het gaatje...er is aardig wat variatie qua intensiteit in onze trainingen maar wel letten wel altijd op de belastbaarheid van het individu. 

Wat is het verschil tussen Crossfit en Fitness?

Ons trainingsprogramma combineerd verschillende elementen als turnen, gewichtheffen, atletiek in een programma. Onze focus ligt voornamelijk op het bewerkstelligen van een gezond en robuust lichaam bij onze participanten. 

 

Dat iemand er fysiek beter uit gaat zien is een bijzaak, eerst moet een individu een lichaam creëren wat sterk maar ook soepel is, snel maar ook duurzaam. Dat is hetgeen wat ons anders maakt dan een fitness. Wij willen bijvoorbeeld iedereen ontieglijk sterk maken en dat ze tegerlijkertijd nog in staat zijn om gemakkelijk 5 kilometer te kunnen rennen.

Waar is CrossFit goed voor?

CrossFit is goed voor mensen die all-round fit willen worden. Vraagt jouw werk of sport van jou dat je klaar bent voor elke onverwachte fysieke uitdaging? Dan is CrossFit het beste voor jou.