Kracht en conditie training kunnen erg meehelpen in het verlagen van verzuim op de werkvloer of het minimaliseren van bepaalde blessures tijdens bijvoorbeeld wedstrijden. Wij hebben al een aantal bedrijven, instellingen en verenigingen  mogen helpen met het verbeteren van de prestaties en gezondheid. 

Het Einstein lyceum komt jaarlijks terug met hun examenklassen.

Tijdens de trainingen van het Einstein lyceum leren wij de leerlingen bepaalde basisprincipes van het gewichtheffen. Zo leren wij ze bijvoorbeeld aan hoe je de rug moet positioneren tijdens het tillen van objecten van de vloer. Of welke spieren getraind worden tijdens welke bewegingen. We sluiten de trainingen vaak af met een conditie element waarin we de principes die we hebben uitgelegd laten terugkomen, zo moeten ze dus bijvoorbeeld gaan focussen op die rechte tijdens een verhoogde hartslag.

We helpen regelmatig teams of individuen met het verbeteren van hun sportprestaties middels specifieke trainingen.

Vaak zie je bepaalde blessures terugkomen bij bepaalde sporten, ons doel is om de fysieke zwakheden op te speuren en deze aan te pakken. Het wegwerken van zwakheden gaat vaak gepaard met een vermindering van de blessure gevoeligheid en het verhogen van de sportprestaties. In de verenigde staten is het al heel gebruikelijk om bepaalde teamsporters in de gewichthefruimte te plaatsen en dat werpt ook zo zijn vruchten af. Creëer dus een voorsprong op de concurrentie door te focussen op kracht en conditie.