Soms twijfelen mensen over CrossFit. Dit komt vaak door het imago dat in de media wordt weergegeven. Als je “CrossFit” opzoekt op Google zie je veel heftige filmpjes van mensen die er heel gespierd uit zien, die veel gewichten tillen of die helemaal stuk gaan tijdens een training of wedstrijd. Wij willen iedereen duidelijk maken dat dit niet de manier is hoe wij standaard trainen.

 

Onze visie op fitness is om dit zo breed mogelijk op te bouwen voor een zo hoog mogelijk kwaliteit van leven. Het is dus van belang dat je spiermassa opbouwt, maar het is niet praktisch als je daardoor geen fatsoenlijk rondje meer kunt hardlopen. Wij willen dat mensen sterk zijn in het tillen van zowel objecten als het verplaatsen van hun eigen lichaam door bijvoorbeeld optrekken of opdrukken en zowel langdurig kunnen bewegen als een goede sprint trekken.

 

Wij raden deze methode voor iedereen aan, maar wel voor een ieder op zijn of haar eigen niveau. Wij focussen op lange termijn progressie en helpen je met het veranderen van je leefstijl op een duurzame wijze. Dit doen we door kleine stapjes richting een verbeterde gezondheid te zetten.

 

De principes die wij hanteren kunnen op iedereen worden toegepast. Dit doen wij middels strakke begeleiding. Bij iedere les is altijd een coach die jouw vragen kan beantwoorden of jou kan helpen bij een beweging.

 

Heb je nog vragen over CrossFit? Stuur ons dan een mailtje.