WHY?

CrossFit Hoogvliet is in 2015 gestart met Rob Scharff (Jr.) als eerste trainer.

 

Rob kwam op jonge leeftijd al in contact met sport doordat zijn ouders fanatiek judo en karate bedreven. Hij is dan ook als kind al met judo begonnen en hij heeft deze sport 10 jaar lang beoefend. Na 10 jaar ging hij op zoek naar iets nieuws. Uiteindelijk kwam hij terecht bij fitness. Hierbij kwamen nieuwe doelstellingen en ook nieuwe uitdagingen om de hoek kijken. Na 2 jaar was de intensiteit voor Rob er uit en is hij op zoek gegaan naar een sport waarbij hij zijn “Fitness” kon gebruiken. Niet veel later kwam hij in contact met het toen nog redelijk onbekende “CrossFit”. Het bleek een compleet nieuwe vorm van fitness die hem die nieuwe uitdaging bracht waar hij zo naarstig naar hij op zoek was. Zijn eerste “Wod” was “Jackie”. Deze benchmark WOD bestaat uit 1000m Row – 50 Thrusters – 30 Pull-ups. Zijn uiteindelijke tijd was 19:37 en Rob kwam tot de pijnlijke conclusie dat zijn “Fitness”niet erg “Fit” was. Na verder experimenteren met Crossfit en het bekijken van de CrossFit Games 2012was hij dusdanig gemotiveerd dat hij alles van Crossfit wilde weten. 

Een aantal jaren later, is hij zeer ervaren en beheerst hij een ruim arsenaal aan movements die hij volledig onder controle heeft. Hij heeft veel boxen bezocht in zowel de United States, als ook in diverse Europeese landen. Daarnaast heeft hij ook een lange periode intensief getraind in Nederland. Al vanaf het eerste moment dat Rob in aanraking kwam met Crossfit droomde hij van een eigen Box en na het behalen van CrossFit Level 1 is hij samen met zijn familie begonnen deze droom te verwezelijken. Hij beleeft dan ook enorm veel plezier in de nieuwe uitdaging van het coachen en het beheren van zijn eigen CrossFit Box.

 

Binnen 6 maanden telde CrossFit Hoogvliet al ruim 100 leden en waren we het middelpunt van diverse media uitingen door onder andere onze workout omtrent de storingen van de nieuwe Botlekbrug.

 

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

 CrossFit Hoogvliet

Klompenmakerstraat 107

3194 DD, Hoogvliet (rotterdam)

info@crossfithoogvliet.nl 

Copywright CrossFit Hoogvliet 2015 website build by DKNOW75