What is CrossFit?

Het doel van Crossfit is om atleten te trainen voor alles; zowel zware gewichten tillen als uithoudingsvermogen en het controleren van je eigen lichaam tegen de zwaartekracht in. En is een combinatie van:

  • Weightlifting,

  • Powerlifting,

  • Strongman,

  • Gymnastics,

  • Plyometrics

  • Endurance  

 

We trainen in kleine groepen dus krijg je veel aandacht en begeleiding. 

 

“Train for the unknowable”.

 

CrossFit is nooit hetzelfde maar heeft toch een aantal type WODS ontwikkeld om je vordering te meten. Deze type WODS zijn bedoeld om elk x-aantal maanden opnieuw te doen. Doordat we werken met vormen waarin we de zwaarte kunnen aanpassen op de atleet is er dus sprake van een laagdrempelig instapniveau

 

 

CrossFit kent een aantal types waarbij de meest bekende “The Girls” zijn.

 

Er wordt vaak gevraagd waarom sommige benchmark WODS vrouwen namen hebben, daar is een simpele uitleg voor. De uitvinder van CrossFit, Coach Greg Glassman, zei: “I want to explain the workout once and then give it a name. I thought that anything that left you flat on your back, looking up at the sky, asking what just happended to me? deserved a female name. Workouts are just like storms, they wreak havoc on towns”. Hij vond dus dat elke workout waarbij je vlak op je rug ligt terwijl je naar de lucht kijkt en aan jezelf vraagt wat is er net is gebeurd, een vrouwennaam verdient. Workouts zijn net als stormen ze vernietigen steden en laten je verbaasd achter. (wij jou niet want ook wij gaan een keer naar huis)

 

Het andere type WOD dat veel wordt gebruikt zijn “Hero WODS” deze zijn mentaal en lichamelijk nog zwaarder dan “The Girls”. Het gaat hierbij om workouts die benoemd zijn naar mannen die zijn omgekomen tijdens missies. Bekende militairen die hun leven hebben gegeven voor een ander. De meest bekende “Hero WOD”is Murph, vernoemd naar Navy Lt. Michael Murphy. Murphy kwam om tijdens een missie in Afghanistan waarvoor hij de Medal of Honor kreeg voor zijn acties. Hij kwam om op 28 juni 2005 nadat hij en samen met zijn groep vast kwamen te zitten. Onder zwaar vuur van vijanden verliet hij zijn plek waar ze dekking zochten om zo blootgesteld te worden aan vijandelijk vuur. Hierdoor kon hij echter wel het hoofdkwartier bereiken voor extractie. Deze WOD is enorm zwaar en wordt vaak gedaan op Memorial Day. De WOD bestaat uit 1.6 km rennen - 100 pull ups - 200 push ups - 300 squats - 1.6 km rennen. Tijdens deze WOD moet je denken aan het offer wat Michael heeft gemaakt en proberen een zo snel mogelijke tijd voor hem neer te zetten.

 

 

 

 

  • Facebook Social Icon
  • Instagram Social Icon

 CrossFit Hoogvliet

Klompenmakerstraat 107

3194 DD, Hoogvliet (rotterdam)

info@crossfithoogvliet.nl 

Copywright CrossFit Hoogvliet 2015 website build by DKNOW75